Ik ben kapot: mijn kind slaapt niet


Ik ben kapot: mijn kind slaapt niet

Nog even in het kader van #NachtvandeNacht (www.nachtvandenacht.nl/lichtuit) morgen en het licht 's avonds (op tijd) uit doen.

Want ik hoor vaak over slaapproblemen van baby's en jonge kinderen. Oververmoeide ouders die zich met moeite staande kunnen houden en zich door het leven slepen. Kinderen, die de hele dag hangen of juist hyperend tegen de muur op klimmen.

Daar deden jullie het toch niet voor, toch?


Als zulke ouders met hun kind in mijn praktijk komen omdat er van allerhande allergieën, erfelijke ziektes of een gebrek aan nutriënten in de borstvoeding vermoed worden, doe ik helemaal niets met mijn kPNI. Nog een keer. Niets.


Wel verwijs ik door naar een osteopaat. Die werkt wonderen met baby's, die waarschijnlijk niet de hele draai in het geboortekanaal hebben kunnen maken. Of keizersneekindjes, die net met een verkeerde beweging uit de buik gewipt zijn, waardoor er iets pijnlijk verkeerd zit in dat nieuwe lijfje. Of - en dan schei ik uit al is waslijst heul lang - er precies op de verkeerde plek een schedelelektrode is geplaatst met alle gevolgen van dien. Als ik de bevestiging heb dat alles weer goed zit of zat, gaan we pas aan de slag.


En voordat ze doorgaan naar de osteopaat, vertel ik over licht. Van de dag en de nacht. Over cortisol en melatonine. Waarom het tijdig uitdoen van nachtlampjes en versiersels belangrijk is. Zoals ook de blauwfilters op pads, tabs, laptops en de tv belangrijk zijn voor een goede nachtrust.


En dan het allerbelangrijkste: dat jullie kind, die uit een warme buik komt vol met geluid niet in zijn eigen bedje hoort, maar bij jullie hoort te slapen. Van mij apart in zijn eigen bedje tegen jullie bed aan, maar liever tussen jullie in. Net zo lang tot hij aangeeft klaar te zijn voor zijn eigen bedje - alle programma's en trainingen ten spijt.


Mam kan dan nog half in slaap baby aankoppelen voor borstvoeding (en als je dat niet hebt, maak dan vooral een afspraak met mij, want dat lossen we zo op) en doorslapen. Iedereen weer blij en gelukkig.

Slaap lekker, ye all!


[Afbeelding van Stephanie Pratt via Pixabay]

#kpni #Prosit! #voedingalspreventieenmedicijn #OpjeGezondheid #Zwolle #Zweden #cortisol #borstvoeding #melatonine #slaapkindjeslaap #kapot


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven