Koukleum?


Mensen die bekend zijn met Wim Hof, weten het al een tijdje: kou is je beste vriend.


Elke dag koud afdouchen doet wonderen voor je immuunsysteem (aanmaak witte bloedcellen), je energie (lekker helder in je hoofd) en je bloedcirculatie en stofwisseling verbeteren er door.


Doe je daarnaast ook nog de aangegeven ademhalingsoefeningen en de lichamelijke oefeningen, kan deze combinatie bijdragen aan het verminderen van chronische pijn, hart- en vaatziekten en verbetert je algehele welzijn. Er zijn veel testimonials te vinden van mensen die getuigen zijn van hun verbeterde gezondheid.


Er zijn ook mensen die er van afvallen. Dat betekent wel dedicated blijven doen samen met de ademhalingsoefeningen, die zorgen voor zogenaamd bruin vet. Actief bruin vet zet energie uit suikers en vetten om in warmte. Da's met de juiste ademhaling lekker vertoeven in koud water.

Het is even wennen. Daarna wil je niet anders meer en kun je aansluiten bij diverse FB groepjes voor openwater zwemmen of dippen in koud water.

Het verbeteren van je vorm en welzijn is het vinden van de voor jou juiste balans tussen voeding, beweging en overige leefstijlkeuzes. Koud zwemmen en sauna zijn daar voorbeelden van.

#kpni #koud #koudwater #voedingalspreventieenmedicijn #prosit #opjegezondheid #wimhof #sauna

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven