Wat is kPNI

Als klinisch Psycho-Neuro-Immunoloog (kPNI) voedingstherapeut – daar hoor je psyche, zenuwstelsel (neurologie) en het immuunsysteem in – leg ik verband tussen beweging, gedrag, sociaal-maatschappelijke omstandigheden en kijk ik naar de totale interactie van het systeem dat ons lijf is en welke voeding daarbij hoort.

Klinisch vertelt dat ik mij als therapeut baseer op de wetenschappelijke onderzoek. Als ik aansluit met mijn intuïtie en mijn persoonlijke waarneming, wil dat er bij gezegd worden.

kPNI gaat over het oplossen van de allereerste oorzaak die onder de gezondheid van nu ligt. Hierbij wordt voeding ingezet die bij jou past en kan suppletie van lichaamseigen stoffen, vitamines, mineralen en vetzuren. En wordt ter verdere ondersteuning gewerkt met psychotherapeutische technieken.

vetzuren zalm en avocado.jpg

Mensen vanaf 1 jaar kan ik behandelen voor allerhande geestelijke en fysieke kwalen en ziektes. Denk bijvoorbeeld ook aan vermoeidheid of  PTSS. En al ben je een tachtiger, een mens is wat mij betreft nooit te oud om zich beter te voelen.

Uitzonderingen van behandelingen
Ik ben niet bevoegd tot het behandelen van kanker. Verslavingsproblematiek ga ik alleen aan als je begeleider betrokken is bij mijn therapie. Gebroken botten zijn voor de gipsverbandkamer, maar ik kan je zeker je herstel bevorderen met de voor jou juiste voeding.